AKI Catalogus 2020/2021

Ieder jaar publiceert de AKI Kunstacademie een catalogus met al het werk van de reeds afgestudeerde studenten, met ieder jaar een ander ontwerp. Een hele verzameling aan jaarboeken gingen dit ontwerp dus voor. 

Dit jaar had ik de eer om aan het concept van het jaarboek te werken. Vorig jaar (2020) is er geen publicatie verschenen, vanwege het onrustige Corona jaar. Er is dus voor gekozen om dit jaar (2021) een dubbel uitgave te publiceren, met alle alumni van 2020 en alle nieuwe examenstudenten van 2021. 

Dat maakt dat we voor dit ontwerp hebben gekozen voor een duo boek. Met aan de ene kant de zwarte cover met al het werk van de studenten van 2020, en als men het boek omdraait, een witte cover met de lichting studenten van 2021. In het midden van het boek komen beide jaren bij elkaar, met een inhoudsopgave aan beide kanten, colofon en een middenpagina als overgang. 

Na een fijne samenwerking met een heel team dat aan het jaarboek heeft gewerkt, is deze op donderdag 24 juni gepresenteerd tijdens de VIP preview van de AKI Finals. Al het werk van 98 afgestudeerden verzameld in een hardcover, genaaid en gebonden, van 576 pagina’s, en een rug van maar liefst 5cm dik. De jaartallen op de cover zijn gedrukt met Spot-UV Preeglak.

De AKI Finals zijn te bezoeken van 25 juni t/m 4 juli 2021.