Even een samenvatting!

Op Instagram kun je weer je Top Nine van het jaar 2018 downloaden. Nu is dat heel leuk om terug te zien… Maar vond ik het ook leuk om mijn eigen samenvatting te maken van dit jaar. Er is namelijk best het een en ander gebeurd en/of gemaakt! 

Afstuderen
Allereerst was dit natuurlijk mijn afstudeerjaar op de AKI, althans, wat betreft mijn praktijk ben ik geslaagd met een 8,3 gemiddeld met mijn project (ON)RUST! Maar omdat vorig en dit jaar best even veel bij elkaar was heb ik dit jaar besloten om niet helemaal in 2018 af te studeren. Mijn scriptie lever ik namelijk in januari 2019 in en dan komt nog de vormgeving (ook voor 95% al af)… En dan ben ik helemaal klaar.

Ik mag mijzelf dus nog even student noemen 🙂

 

Procreate
2018 was ook het jaar dat ik eindelijk de app ‘Procreate’ heb aangeschaft. Voor een redelijk klein bedrag (in verhouding met wat de app allemaal kan) kun je er mee aan de gang op je iPad.

Procreate is toch echt wel mijn ‘nieuwe’ ontdekking van 2018. 
Op het moment werk ik nog met mijn kleine iPad mini en een kleine pen (gelukkig wel met punt). Je merkt wel de beperkingen, zoals in mijn geval maar kunnen werken met 4 lagen, waar je met de pro met veel meer kan werken. 

In eerste instantie was het dan ook voor mij vooral even uitproberen… Nu, een paar tekeningen verder… Wil ik toch misschien sparen voor de Pro 😉 Ondanks het feit dat er nog een heleboel te leren valt! 

 

Nieuw werk
Dit jaar heb ik weer een aantal nieuwe dingen gezeefdrukt, waaronder een aantal nieuwe illustraties (zoals hiernaast de Doodshoofdvlinder, eigen favoriet). En ook voor het eerst, gezeefdrukte verpakkingen voor de gezeefdrukte bekers! 

Nieuw waren dit jaar ook de gegraveerde illustraties in hout op o.a. broodplankjes en mini schaaltjes.

Etsy
Begin dit jaar stelde ik mijzelf ook het doel (voor zover je daar invloed op kan hebben… haha) om de 200 sales te halen op mijn eigen Etsy webshop. Dat doel is ruimschoots gehaald!
De teller staat momenteel zelfs op 215! En ook leuk, de bestellingen gaan de hele wereld over! 

Mijn webshop is voor mij echt voor erbij, maar aangezien ik er stiekem toch best veel tijd in stop, het leuk is om te zien aan het einde van het jaar dat je het toch ook op een bepaalde manier terug krijgt en ziet! 

 

Nieuwe identity
Afgelopen jaar heb ik mijn eigen identity totaal vernieuwd. Ik was al een tijd niet meer tevreden met mijn eigen logo e.d. en met het naderende eindexamen/expositie was het ook tijd om het te professionaliseren. 

Dit jaar is dan ook mijn nieuwe website online gegaan inclusief nieuw logotype. Voor mijn eindexpositie heb ik 4 verschillende soorten visitekaartjes besteld en heb ik mijn portfolio laten drukken.  

Samenwerkingen
Op grafisch gebied was ik dit jaar iets minder actief. Mijn eindproject bestond namelijk vooral uit illustraties en teksten. 

Toch vind ik het altijd leuk om mijn illustratieve werk naast mijn grafische werk te leggen. Naar mijn idee een wereld van verschil, maar toch herkenbaar. 

Dit jaar ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan, naast mijn reguliere opdrachten. Zo heb ik dit jaar de identity van LINDASIMONE verzorgd. Een hele fijne opdracht waar ik alle vrijheid had naast de uitgangspunten die zij mij gaf. 

Andersom heeft zij de productfotografie op zich genomen voor mijn gezeefdrukte servies, om meer sfeer neer te kunnen zetten op social media en in de webshop! 

Scriptie vormgeving
Naast alle andere opdrachten is er nog 1 die ik volgend jaar nog laat drukken als boekjes, namelijk mijn scriptie over Millennials. Ik heb helemaal de vrijheid om iets te maken waar ik straks trots op kan zijn. De illustraties die in het boekje worden gebruikt zijn collages die ik heb gemaakt tijdens mijn eindproject, maar dan nog weer wat bewerkt.

Het eindresultaat zal in 2019 te zien zijn!

 

Verder in 2019
Naast dat ik volgend jaar écht mijn studie ga afronden, staan er vanaf januari ook weer wat nieuwe dingen op de planning! 

Ik kan nog even niet verklappen wat precies, maar het wordt zeker een stuk drukker 🙂 

Bedankt!
Afgelopen jaar was vooral een heel vol jaar, en soms best even moeilijk. Desondanks zijn er een heleboel leuke en mooie dingen gebeurt! Dus al met al eigenlijk tegelijkertijd ook een heel goed jaar.

Ik wil daarom ook iedereen bedanken,
voor elke vorm van support!

 

Ik wens jou...

Hele fijne feestdagen en het állerbeste in 2019! En ik hoop tot ziens!