PIEKERBOEK

Only NL: Het piekerboek is een boek, onstaan door het boek.

Mijn hele afstudeerperiode heb ik verschillende ‘piekergedachtes’ opgeschreven… Om 1 uur s’nachts (bijv.) of overdag, wanneer ik mezelf weer tegenkwam. Het idee ontstond om van deze gedachtes uiteindelijk een boek te maken, en dan het liefst ook zwart/wit.
De cover zwart, i.v.m. de ook al zwarte tafel zodat het boek niet gelijk zou opvallen. Immers, als je met elkaar in gesprek zou gaan over dit onderwerp, dan moet je daar ook eerst wat voor doen. Dit soort gedachten deel je niet meteen met iedereen. 

Na wat testjes, experimentjes en schetsen kwam ik maar niet verder dan een bepaalde vorm. Ik zat vast met mijn witte potloodje, constant op dezelfde manier teksten op het vel te zetten. 

Dit frustreerde ontzettend… Waarom kwam ik niet verder? Waarom lukt mij dit alweer niet? 

Uiteindelijk is het ‘Piekerboek’ het resultaat van de vrij strenge piekergedachten die naar boven kwamen tijdens het maken van dit boek. 

Ik kwam uiteindelijk (gelukkig) los van de vorm en ben blij met de uiteindelijke uitkomst. 

Dit boek wordt door financiering van AKI Artez straks gedrukt en uitgegeven. 
You can see the final results for yourself during the finals exposition at the AKI,
June 29th till July 4th.