EIGEN PROJECT EN THEMA

Ik wil graag meer los leren tekenen, maar heb daar sinds vandaag ook een eigen thema aan gekoppeld. Dit aangezien ik toch mijn eigen interpretatie koppel aan een willekeurig woord. Daarom is het thema ook op dit moment mijn gemoedstoestand.

 

Bezeten:

Screen Shot 2017-10-02 at 22.49.16

Bezeten:

Screen Shot 2017-10-02 at 22.49.27

Toelatingsgesprek:

Screen Shot 2017-10-06 at 19.35.50

Energiezuinig:

Screen Shot 2017-10-06 at 19.36.03

Onhaalbaar:

Screen Shot 2017-10-09 at 12.48.59

Wrakstuk:

Screen Shot 2017-10-09 at 12.49.15

Woelgeest:

Woelgeest

Wegslikken:

Screen Shot 2017-10-19 at 15.46.51

Zielsverhuizing:

Screen Shot 2017-10-19 at 15.47.03

Regenpauze:

Screen Shot 2017-10-19 at 15.47.14

Draagbalk:

Screen Shot 2017-10-19 at 15.47.28

EIGEN PROJECT

Ik ben dit semester begonnen met een eigen project, om gewoon te tekenen/illustreren zonder dat het esthetisch moet zijn, het verkoopbaar moet zijn, of met welke reden dan ook getekend. De dingen net even anders doen dan dat ik normaal doe, loskomen.

Ik ben begonnen met een woord van willekeurigwoord.nl, met links tekenen en nog zomaar een paar andere dingen. Maar er moet en zal nog veel meer bij komen.

 

FullSizeRender_5 FullSizeRender FullSizeRender_8 FullSizeRender_7 FullSizeRender_6 FullSizeRender_1 FullSizeRender_2 FullSizeRender_3 FullSizeRender_4 IMG_4466

Stage & eigen werk

Ik zit nu ruim 2 maanden bij op kantoor bij Carsten Klein (Amsterdam). De komende tijd zitten er een paar vreemde dagen tussen. Dagen die uitvallen door feestdagen, maar ook i.v.m. reizen van mijn stagebegeleider. Volgende week wordt het bijv. thuis werken en tegelijkertijd samenwerken met Carsten voor Maison 10 in New York via de dropbox. Dus ondanks dat het wat vreemde dagen zijn, genoeg te doen! Ondertussen ook schetsen aangeleverd voor een identity, besprekingen bijgewoond, en zo krijg ik steeds meer een betere indruk van hoe het eruitziet als ZZP’er in een creatief vak. Een ander belangrijk onderdeel is ook mijn tijd bijhouden over hoe lang ik over bepaalde schetsen, research etc. doe. Zodat je later een betere inschatting krijgt.

De reistijd van Enschede naar Amsterdam valt voor drie dagen ook goed te doen. En de tijd gaat ook super snel, we zijn nu al meer dan 2 maanden verder… En het is straks al weer Juli…

Ondertussen probeer ik in de 2 dagen die overblijven in de week nog aan mijn eigen werk te spenderen, maar meestal zitten deze dagen ook al weer vol met besprekingen e.d. dus kom er amper aan toe. Gelukkig was gisteren een rustige dag, en kreeg toch nog wat voor elkaar.

Binnenkort meer over stage, maar vergeet gewoon om erover te schrijven! (Moet ook nog steeds foto’s maken……. haha.)

Tiny bird

STAGE AT CARSTEN KLEIN

Ik ben op donderdag 9 februari begonnen met mijn stage in Amsterdam, aan de Lauriergracht bij Carsten Klein.

Ik heb er voor gekozen 3 dagen in de week naar Amsterdam te reizen vanuit Enschede, en ik kan na meer dan een maand zeggen, dat het reizen goed vol te houden is! De dagen bij KLEIN zijn heel divers, locatie bezoeken en besprekingen met klanten, research doen voor nieuwe identiteiten, de webshop bijhouden voor Maison10 (NYC)! etc. Ik krijg iedere dag weer nieuwe handige sneltoetsen (en soms een leuke/grappige, maar waar we eigenlijk niks mee doen, haha). Ook werk ik veel meer met Photoshop dan voorheen, dus ik voelde mij in het begin wel een beetje als een kip zonder kop!

Wat mij vooral opvalt is dat ik een bepaald beeld had van besprekingen, met klanten omgaan, maar dat mijn beeld eigenlijk veel te formeel is. En ook super interessant, is om te zien hoe alles eruit ziet als je zzp’er bent. Hoe je de uren kan indelen, plannen, welke andere zzp’ers schakel je in omdat je bijv. als ontwerper niet altijd zin hebt in het maken van offertes/facturen. En ook juist omdat ik na mijn afstuderen ooit ook eens mijn eigen studio zou willen hebben, is dit een perfecte leerschool!

Naast dat je kan zien hoe dat in z’n werk gaat, krijg je ook het hele ontwerpproces mee van identiteiten, van klantbezoek, research en tot de uiteindelijke presentatie bij de klant. Ik krijg elke dag handige tips, over drukkers, drukwerk, presentaties, programma’s en leer echt elke dag weer wat bij (En ook nieuwe ervaringen zoals het drinken van een tarwegras shotje… (Nog bedankt!)

Super gezond, maar nooit meer, haha!

Verder heb ik een eigen bureautje, met iedere dag een paar grote potten thee en een plantje (kon het niet laten) waar ik zelf rustig kan werken of onderzoek kan doen.

De afgelopen weken waren best intensief, super leerzaam, en ik ben nog maar net begonnen!

P.s. Foto’s volgen nog!