STAGE AT CARSTEN KLEIN

Ik ben op donderdag 9 februari begonnen met mijn stage in Amsterdam, aan de Lauriergracht bij Carsten Klein.

Ik heb er voor gekozen 3 dagen in de week naar Amsterdam te reizen vanuit Enschede, en ik kan na meer dan een maand zeggen, dat het reizen goed vol te houden is! De dagen bij KLEIN zijn heel divers, locatie bezoeken en besprekingen met klanten, research doen voor nieuwe identiteiten, de webshop bijhouden voor Maison10 (NYC)! etc. Ik krijg iedere dag weer nieuwe handige sneltoetsen (en soms een leuke/grappige, maar waar we eigenlijk niks mee doen, haha). Ook werk ik veel meer met Photoshop dan voorheen, dus ik voelde mij in het begin wel een beetje als een kip zonder kop!

Wat mij vooral opvalt is dat ik een bepaald beeld had van besprekingen, met klanten omgaan, maar dat mijn beeld eigenlijk veel te formeel is. En ook super interessant, is om te zien hoe alles eruit ziet als je zzp’er bent. Hoe je de uren kan indelen, plannen, welke andere zzp’ers schakel je in omdat je bijv. als ontwerper niet altijd zin hebt in het maken van offertes/facturen. En ook juist omdat ik na mijn afstuderen ooit ook eens mijn eigen studio zou willen hebben, is dit een perfecte leerschool!

Naast dat je kan zien hoe dat in z’n werk gaat, krijg je ook het hele ontwerpproces mee van identiteiten, van klantbezoek, research en tot de uiteindelijke presentatie bij de klant. Ik krijg elke dag handige tips, over drukkers, drukwerk, presentaties, programma’s en leer echt elke dag weer wat bij (En ook nieuwe ervaringen zoals het drinken van een tarwegras shotje… (Nog bedankt!)

Super gezond, maar nooit meer, haha!

Verder heb ik een eigen bureautje, met iedere dag een paar grote potten thee en een plantje (kon het niet laten) waar ik zelf rustig kan werken of onderzoek kan doen.

De afgelopen weken waren best intensief, super leerzaam, en ik ben nog maar net begonnen!

P.s. Foto’s volgen nog!

Comments are closed