FOTOGRAFIE | TERUGKIJKEN

Omdat ik nu met regeltjes in mijn hoofd fotografeer, en daar zelf best moeite mee heb, heb ik teruggekeken naar bestanden op mijn oude harde schijf. Deze foto’s komen uit een periode dat ik zonder deze regeltjes, heb kunnen fotograferen. Ik was me daar destijds niet van bewust. Ik wilde deze foto’s verwijderen en de schijf schoonmaken, omdat ik de foto’s persoonlijk echt waardeloos vond. Maar ik vroeg me af, waarom vind ik ze waardeloos? Te onscherp, slechte kwaliteit, en keek meer naar de technische aspecten van de foto. Toen ik me realiseerde, dat ik wilde weten wat ik destijds heb gezien, en waarom heb ik er toen zo onbewust voor gekozen om deze foto’s zo te maken?

Deze selectie heb ik gekozen omdat ik achteraf de compositie en het lijnenspel, maar ook de manier waarop ik ze heb bijgesneden (niet standaard verhoudingen), toch interessant vindt. Het bijsnijden zou ik misschien nu minder snel doen, en dat ik bijvoorbeeld onbewust toen heb gekozen voor bepaalde standpunten. Ik vind dit een reminder aan mezelf dat ik soms op intuïtie moet fotograferen dan met mijn hoofd.

Ik heb nou eenmaal meer met andere vakken op de opleiding dan met fotografie, toegegeven. Maar ik kan toch proberen om meer plezier te ontwikkelen.

Leave a Reply