BEELDGENERATIE | VERVOLG ANIMATIE

 

De eerste opdracht was het maken van een flipboekje, dus analoog. Na overleg en proberen, leek het ook leuk om de twee boekjes een dialoog met elkaar aan te laten gaan. In mijn eerdere post zie je ook dat ik het heb geprobeerd te filmen. Eerst de sigaret, dan de long. Maar om het op die manier te presenteren is erg lastig, omdat de flipboekjes gewoonweg niet lekker ‘flippen’ op die analoge manier.

Ik heb eerder al foto’s gemaakt voor mijn concept, om het beter te visualiseren… En kwam tot de conclusie dat ik mijn soort van schetsen, die ik eerder gebruikte om alleen mijn concept aan te tonen, ook kon gebruiken voor mijn uiteindelijke idee.

De twee flipboekjes kunnen nog steeds een dialoog met elkaar aangaan, het blijven animaties, maar dan digitaal in de vorm van een GIF. Dit lijkt een beter medium te zijn voor dit concept.

Als een volgend experiment heb ik twee versies gemaakt van de GIF, een langzame en een snellere. Ik vind dat de langzamere beter bij het concept past, omdat het roken en de zieke longen ook een langzaam proces is. Maar, de snellere versie… kijkt net wat beter… vind ik. Dus daar ben ik nog niet over uit.

Klik op de afbeelding om de GIF te zien.

Langzaamgif_1_langzaam

Snelgif_2_snel

Leave a Reply