HELD 2014

De opdracht van Marianne luidde dat we 3 tekeningen moesten maken, van verschillende sculpturen/ideeën, zonder enige grenzen. Omdat het niet uitgevoerd hoefde te worden hoefde je dus nergens rekening mee te houden. Mijn held van 2014 is toch Frans Timmermans. Dit vanwege zijn speech tijdens de VN, die veel indruk heeft gemaakt. Ik ben zelf totaal niet van de politiek, een achterbaks en schijnheilig spel, maar ik vond dit zo oprecht… (En dan ook zijn vloeiende engels, waar heel politiek Nederland nog een puntje aan kan zuigen)

Dit is mijn eerste ontwerp, waarin de slachtoffers geborgen zijn en de nabestaanden in rouw. Meneer Timmermans ontfermt zich over de situatie. (Materiaal: Hout en Glas)

foto (3)Het tweede beeld laat letterlijk “met het hart op tafel” zien. Materiaal: Beton & hout

foto 2 (5)

Voor het derde beeld heb ik gekozen voor meer een iconisch beeld dan een vorm van een persoon. De bril staat voor die van Frans Timmermans, gemaakt uit brokstukken van de MH17. Uit de bril komen (materiaal plastic/acryl) tranen die uiteindelijk leiden naar een grote plas bloed. Daarom is ook gekozen voor de kleur rood.

foto (4)

Leave a Reply